New York Görülecek Yerler

New York Gezisi

New York Brooklyn Köprüsü
Brooklyn Köprüsü

New York Brooklyn Köprüsü 

“Bir katedral katedrali”, gazeteci James Wolcott'un bir zamanlar New York'un en soylu ve en tanınmış yerlerinden biri olan Brooklyn Köprüsü'nü nasıl tanımladığını, belki de Walt Whitman'ın "ruhumun şimdiye kadarki en iyi, en etkili tıbbı" yorumuna rakip olduğunu söyledi. "Köprü, Manhattan ve Brooklyn'i birbirine bağlayan Doğu Nehri üzerinde uzanıyor. Gezinti yerinde bir yürüyüş - yolun üzerinde yükselen, yayalar ve (bazen agresif) bisikletçiler tarafından paylaşılan bir tahta - New York’un en önemli deneyimi ve kabaca 40 dakika Aşağı Manhattan'dan başlarsanız (Belediye binasının doğu tarafından girilirseniz), Brooklyn Heights'ın göbeğinde olacaksınız, ancak metroyu Brooklyn tarafına götürebilir ve Manhattan'a geri dönebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinden akşamın erken saatlerine kadar, özellikle de hava güzel olduğunda, dar yolun çok sıkışıklaştığını belirtmek gerekir, büyülü sessiz saatleri bulmak için sabahın erken saatlerinde oraya gidin.

New York Brooklyn Botanik Bahçe 

Yemyeşil 52 dönümlük bir vaha olan BBG, pastoral bir Japon tepeye ve gölet bahçesine, çarpıcı bir gül bahçesine ve bir Shakespeare bahçesine sahip olan “bahçedeki bahçeleri” dizisiyle büyüler. Japon kiraz ağacı, her baharda nefes kesen pembe bir bulut haline dönüşür. Birden fazla giriş vardır ve giriş için çeşitli ücretsiz bahçe turları mevcuttur; mevsimsel detaylar için web sitesine bakınız. 

New York Özgürlük Anıtı
Özgürlük Anıtı

New York Özgürlük Anıtı

New York'a gelen milyonlarca göçmen için Amerika'nın ilk belirsizliği Özgürlük Anıtıydı ve bugün Amerikan ideallerinin güçlü bir sembolü olmaya devam ediyor. Heykelin resmi olarak adlandırıldığı gibi, Dünyayı Aydınlatan Özgürlük, 1886'da Fransa'dan bir hediye olarak ABD'ye sunuldu. 152 metre yüksekliğindeki figür Frédéric-Auguste Bartholdi tarafından yapıldı ve Gustave Eiffel tarafından tasarlanan bir demir iskeletin etrafına dikildi. Tabanda bronz bir plaketin üzerine yerleştirilmiş olan Emma Lazarus'un “The New Colossus” adlı sonnetiyle Richard Morris Hunt tarafından tasarlanan 89 metrelik bir kaide üzerinde duruyor (“Bana yorgun, fakir, topluca ...”).

Özgürlük Anıtı veya Ellis Adası'na giriş ücreti alınmaz, ancak feribot yolculuğu (Battery Park'tan Liberty Adası'na Ellis Adası'na gidiş dönüş) ücreti 18.50 $ (heykelin kaidesine ve müzesine girişi dahildir) veya 21.50 $ (maliyet) ayrıca heykelin tepesine dar ve bükülmüş bir merdivenle erişim imkanı da vardır). Feribotlar Battery Park'tan (ve New Jersey'deki Liberty State Park'tan) yılın zamanına bağlı olarak her 30-45 dakikada bir kalkıyor (biletlerinizi www.statuecruises.com adresinden çevrimiçi satın alın). Genellikle uzun çizgiler vardır, bu nedenle erken saatli bir giriş yaparsınız, özellikle zamanlanmış giriş biletiniz varsa (şiddetle tavsiye edilir; biletler satılır, özellikle kronu görmek için). Orijinal meşale de dahil olmak üzere eserler ile, heykelin tarihi ve mirası hakkında yeni bir müze, 2019'un ortalarında açılacak. Liberty Adası'nda keyifli bir iç-dış mekan kafe var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU