Madeira

Madeira

Madeira Atlantik'in yüzen bahçesi ...

Madeira Adası'nın kelime anlamı Porte­kizce'de "orman" anlamına gelir. Ada­nın sahip olduğu subtropikal ormanların "Laurisilva" adlı bölümü UNESCO tara­fından Dünya Mirası Bölgesi ilan edilmiş. Madeira yılın her zamanı ziyaret edilebilecek muhteşem manzaralar sunar. Adada muz, şeker kamışı yetişir ve Madeira Şarapları üretilir; ama esas ge­lirini turizmden karşılar. Kuzey bölgesi, güney kesimlere göre daha kırsal ve do­ğal kalmış; özellikle de başkent Funchal çevresi değer bilen seyyahlar göz önünde bulundurularak yapılanmıştır. Hepsi değilse de adanın pek çok iyi oteli Funchal'da bulunur.

Madeira'nın turizmi sürekli değişim içindedir ve her yaştan turiste hitap edecek özellikler gösterir. Geçmişte sa­dece orta yaşlı kesimin tercih ettiği bel­de günümüzde genç jenerasyon tarafın­dan da tercih ediliyor. Şimdiler de "Ro­naldo'nun ülkesi" olarak bilinen ada, küçük kırsal topluluk imajından sıyrılmış ve Avrupa'dan kolaylıkla ulaşılabilen, yıl boyu muhteşem olan bir yaz adası des­tinasyonu haline gelmiş. Gece hayatı, lezzetli yemekleri, su sporları, mükem­mel iklimi ve harikulade manzarası Ma­deira'yı gezginlerin mutlaka görmesi gereken bölgelerden biri yapar.

Küçük olan coğrafi ölçeğine bakıldığın­da adada yapılacak şeylerin bu kadar çok olması şaşırtıcı. Başkent Funchal'daki pek çok tarihi anıt, meydan ve sokak, büyüleyen bahçeler, etkileyici kasabalar, şaşırtıcı manzaralar, volkanik mağaralar, güzel doğal plajlar ve nefes kesen görüntüler için Madeira'ya yapı­lacak tek seyahat yeterli olmayacaktır.

MADEIRA DA CALCHETA GÖRÜLMEYİ HAK EDİYOR

Calcheta ithal kumlarla yapılmış kumsalı, barları, ilk yardım imkanları ve büyük marinası ile harika bir mekandır. Bu plajda kano, rüzgar sörfü ve katamaran kiralama hizmetleri bulunur. Sarı kumla­rı Fas ve Portekiz' den ithal edilmiştir. Havalimanı'nın yakınında yer alan Mac­hico Körfezi yüzmek ve güneşlenmek için mükemmel bir seçimdir. Çocuklar için iki yüzme havuzunun yanı sıra gi­yinme odaları, duşlar, futbol ve voleybol sahaları, pedallı tekneler, jet ski'ler, güneş yatakları, şemsiyeler ve araç parkları bulunur. Kumsalda iki cankurtaran ve ilkyardım hizmeti de verilir. Yakın za­manda Machico plajına da ithal kum getirilmiştir.

MADEIRA VOLKANİZM MERKEZi

Volkanizm Merkezi, Madeira'nın kuzey sahilindeki büyüleyici kasaba Sao Vi­cente'de yer alır. Bu merkez kültür ve eğitimi eğlenceli hale getiren volkanik olaylara ait görsel-işitsel canlandırmalar ve adanın doğuşunu anlatan belgeseller sunar. Burada aynı zamanda Sao Vicen­te' nin ünlü volkanik mağarası ziyaret edilip , Madeira'nın endemik florasından örnekler sunan muhteşem bahçeler de görülebilir.

MADEIRA LiDO BÖLGESİ

MADEIRA LiDO BÖLGESİ

Yeni mesire yeri açıldığından bu yana Funchal'daki Lido bölgesi, hizmetleriyle yerel halk ve pek çok turistin popüler beldesi haline geldi. Palmiye ağaçlarıyla çevrili ve botanik bahçelerinin sınırlan­dığı Lido bölgesinde çakıl taşlı Praia Formosa plajı, muhteşem manzaralar sunar. Burada aynı zamanda iyi restoranlar bulmak da mümkün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU