Golden Gate Köprüsü Hakkında

Golden Gate Köprüsü
Golden Gate Köprüsü

Golden Gate Köprüsü

Basit ama güçlü Art Deco tasarımı ile, San Francisco ile Marin County'yi birbirine bağlayan 1,7 mil uzunluğundaki süspansiyon, 100 milden fazla rüzgarlara dayanacak şekilde üretildi. Ayrıca depremde olması fena bir yer değil: neredeyse 28 metre sallanmak üzere tasarlanan Golden Gate Köprüsü (Körfez Köprüsü'nün aksine) 1989 Loma Prieta depremi tarafından hasar görmedi. Köprüde rüzgarlıyken yürürseniz, hareketsiz durun ve biraz sallandığını hissedebilirsiniz.

Golden Gate Köprüsü'nü kendi gücünüz altında geçmek heyecan verici - biraz korkutucu ve kesinlikle soğuk. Köprünün doğusundaki yaya geçidinden, tek yayalara izin verilir, San Francisco siluetine ve körfez adalarına binebilirsiniz; Marin Headlands'ın vahşi tepeleri, güneydeki Lands End ve Pasifik Okyanusu'nun kıvrımlı kıyıları için batıya bakın. Güneşli günlerde, yelkenli tekneler suyu işaret eder ve cesur rüzgar sörfçüleri köprünün altındaki sık sık gelgitleri test eder. Marin County tarafında bir manzara noktası muhteşem bir şehir panoraması sağlar.

Golden Gate Köprüsü Bilgileri

Golden Gate Köprüsü

Joseph Strauss adlı bir inşaat mühendisi, hayalperest ve şair, 20 yıl boyunca köprüyü gerçeğe dönüştürmek için önce yorulmadan çalıştı, önce fikrini geliştirdi, sonra tasarım ve yapımını denetledi. Nihai yapı orijinal planına çok az benzemesine rağmen, Strauss mirasını kıskanç bir şekilde korudu, mühendis Charles A. Ellis'in seminal katkılarını kabul etmeyi reddetti. 2007'de, Golden Gate Köprüsü bölgesi nihayetinde Ellis'in rolünü tanıdı, ancak 1937'de açılış gününden bir yıldan az bir süre sonra ölen Strauss'un, güneydeki park yerinde nöbetçi duran heykelinin üzerindeki yazıttan memnun kalacağı şüphesiz: " Köprüyü yapan adam. "

Bir tişört üzerinde görmeyeceksiniz, ancak köprü belki de her 10 günde bir ortalama bir jumper ile dünyanın en çok tanıtılan intihar platformudur. Köprüdeki işaretler diskobulatı özel telefonlara yönlendirir ve memurlar geçitte devriye gezer ve potansiyel atlama tellerini bulmak için güvenlik kamerasını izler. Köprü inşaatı sırasında 19 işçiyi kurtarandan farklı olmayan göze çarpmayan bir ağ olan intihar bariyerinin 2020'de tamamlanması bekleniyor.

Köprüdeyken, art deco tarzındaki Bridge Café'de sağlıklı bir atıştırmalık alabilirsiniz. The Bridge Pavilion, cazip, kaliteli hediyelik eşyalar satar ve tarihi eserlerin küçük bir görüntüsünü sunar. Açık hava sergilerinde, hologram panellerde köprünün gözlerinizin önünde yükseldiğini görebilir, onu art deco yapan özellikler hakkında bilgi edinebilir ve tasarım ve yapımının arkasındaki kişilikleri okuyabilirsiniz. Şehir Rehberleri, her perşembe ve pazar günleri 11: 00'de köprünün ücretsiz yürüyüş turlarını sunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU