Chuuk (Truk) Adası ve Yap Adası Tatilleri

Chuuk (Truk) Adası
Chuuk (Truk) Adası

Chuuk (Truk) Adası ve Yap Adası

Chuuk (Truk), Mikronezya

Bu devasa atolün içindeki birçok ada doğal güzelliklerle taçlandırılmıştır. Dış bariyer resifi, hindistan cevizi şeklinde avuç içi kadar noktalı pastoral kum tükürükleriyle delinmiştir. Merkez lagündeki yüksek adalar mavi ada gökyüzüne yükseliyor.

Chuuk, geniş, sığ, güzel lagünü ile enkaz dalgıçlar için bir merkezdir. İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma büyük bir gemi enkazı bölgesi olan Truk Lagoon, kuşkusuz dünyanın en iyi gemi enkazı dalış yeridir. Burada, 50'den fazla hul, denizaltı dünyasının ve denizcilik tarihinin en iyilerini tek bir yerde tutan gemi sahiplerine dönüştürüldü. Renk ve şekillerin kaleydoskopundaki sert ve yumuşak mercanlar, hem gündüz hem de gece dalışı için dünya genelinde dalgıçları çeker. Otuz yıldan sonra enkazda hala bulunan geniş ürün yelpazesi, Mikronezya Adalarının eşsiz tarihinin kanıtıdır. Truk Lagünü'nün tarihi yönü ormanlar tarafından tamamen gizli değildir. Lagünün en güzel manzaralarına sahip olan tepedeki Japon deniz fenerlerine yürüyüş veya sürüşle ulaşılabilir. Eski pistler, komuta merkezleri, silah yerleştirmeleri, mağara ağları, hastaneler ve kütüphaneler bilgili bir rehber yardımıyla bulunabilir.

Chuuk'ta yaşamın hızı yavaşlar ve tropik doğa kolayca gözlemlenir ve takdir edilir. Adaların çoğu, nadir ve göçmen kuş yaşamını barındıran yemyeşil bir bitki örtüsü sunmaktadır. Meraklıların bu özel havacıları gözlemlemek için tepelerde kamp kurduğu biliniyor. Yabani orkide ve diğer bitki örtüsü, adaların doğal ve bazen engebeli arazisinde bulunur. Okyanus kayıklarını adadan adaya seyahat etmek Chuuk'un tadını çıkarmanın bir yoludur. Çoğunlukla gözden kaçan, hem pelajik hem de resif yerleşimli çok çeşitli balıkların Pasifik Okyanusu'nun mavi uçuruma uzanan basamaklı mercan duvarlarının yanına girdiği dış resiflerdir. Lagün geçişlerinde rüzgar sörfü ve yelken geçişleri de yine yağışlı mevsim boyunca yapılmaktadır. 

Yap Adası
Yap Adası

Yap,  Mikronezya

Yap, Mikronezya'daki en ilgi çekici adadır. Antik geleneklere sarılmış, büyüleyici efsaneler ve Pasifik'teki en belirgin kültürlerden biri tarafından insanlarla dolu bir ülkedir. El yapımı sahil erkekleri evi, kültürel köy turları, devasa, antik taş para diskleri ve taş para bankaları, dans, el sanatları yapımı, deniz yaşamı ve mangrov ormanları gibi ilgi çekici yerler bu eşsiz karakolun ziyaretini vurgular.

Aktif kişi için karada ve okyanusta yapılacak çok şey var. Ziyaretçiler Dağ bisikletine binmeyi, eski bir taş yolunda yürüyüş yapmayı ya da Yap deneyiminin bir parçası olarak bazı derin deniz balıkçılığını denemeyi bekleyebilirler. Ya da Yap'ın el değmemiş sahillerinden birinde bir hindistancevizi ağacının altına kestirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU