Barselona La Catedral Bilgileri

Barselona La Catedral 


Barselona La Catedral


Bir ortaçağ Barselona'sının kuş bakışı manzarası için (kakaya dikkat edin), kuzeydoğu sınırına yakın Capella de les Animes del Purgatori'den asansör (3 €) alarak katedralin çatı ve kulesini ziyaret edin.
Güneybatı kesiminden, kısmen Romanesk kapısından (şu anki kilisenin selefinin birkaç kalıntısından biri), 13 kaz sürüsü ve fıskiyesiyle yeşil yapraklı karakola çıkın. Kazların, şehitlik döneminde Santa Eulàlia'nın yaşını temsil ettiği ve kuşaktan sonra nesillerin orta çağlardan beri burada ciyaklıyor olması gerektiği iddia ediliyor. Manastır kiliselerinden biri, iç savaş sırasında şehit olan 930 papazı, keşişi ve rahibeyi anmaktadır.

Barselona La Catedral Hatırlatıcısı

Manastırın kuzey kanadında, Sala Capitular'a (Bölüm Evi) girebilirsiniz. Her ne kadar zengin kırmızı halıyla yıkanmış ve ince ahşap oturmayla süslenmiş olsa da, burada toplanan az sayıda sanat eseri küçük ilgi çekmektedir. Bunların arasında Bartolomeo Bermejo tarafından hazırlanan bir pieter bulunmaktadır. Manastırın kuzeybatı köşesinde bulunan birkaç kapı, Romanesk Barselona'nın birkaç hatırlatıcısından biri olan Capella de Santa Llúcia'dır (iç mekanda büyük ölçüde Gotik olmasına rağmen). 
Barselona La Catedral


Kapıdan Carrer de Santa Llúcia'ya yürüyün ve dış cepheye bakın - La Catedral'a dahil olmasına rağmen ayrı bir bina olduğunu görebilirsiniz.
Capella de Santa Lúcia'dan çıktıktan sonra, şeritte dolaşıp kentin arşivlerini barındıran 16. yüzyıldan kalma Casa de l’Ardiaca'ya doğru yürüyün. Ağaçlar ve fıskiyelerle soğutulmuş olağanüstü sakin avluya girebilirsiniz; Binanın avukatların kolejine ait olduğu 1902 yılında Lluis Domènech i Montaner tarafından yenilenmiştir.

Barselona La Catedral

Domènech i Montaner, kırlangıçlar ve bir kaplumbağa ile süslenmiş posta yuvasını da tasarladı; hakikatin çabukluğunu ve adaletin akma hızını temsil ettiği söyleniyor. Buradaki bazı sağlam Roma duvarına bir göz atabilirsiniz. Üst katta, avluya ve La Catedral'a bakabilirsiniz.

Her ne kadar teknik olarak dua etmek için ücretsiz olsa da, pratikte turist ziyaret saatleri sırasında istediğiniz zaman giderseniz, ödemeniz gerekir. Aksi takdirde, saat 12: 30'dan önce (Pazar günü öğleden sonra 2: 00) ücretsiz giriş yapabilirsiniz; ancak, koro tezgahlarının, bölüm evlerinin ve çatıların herhangi bir kombinasyonunu ziyaret etmek için ödeme yapmanız gerekecek.

Carrer del Bisbe'nin karşısında 17. yüzyıl Palau Piskoposu (Palau del Bisbat; Piskopos Sarayı) yer almaktadır. Aslında 13. yüzyıldan kalma orijinal yapıda hiçbir şey kalmamıştır. Roma kentinin kuzeybatı kapısı buradaydı ve Palau Piskoposluğu ve Casa de l’Ardiaca'nın tabanındaki kapının her iki tarafında duran Roma kulelerinin alt kısımlarını görebilirsiniz. Aslında, Casa de l’Ardiaca'nın kuzeybatı duvarının tümünün alt kısmı Roma kökenlidir - ayrıca bir Roma su kemerinin ilk kemerinin bir kısmını da yapabilirsiniz.

La Catedral'daki Plaça Nova karşısında gözünüz, Col·legi de Arquitectes (Mimari Koleji) cephesinde çocuksu karalamalar ile yakalanabilir. Aslında bu, Picanso’nun 1962’den kalma dev bir katkısıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU